6 Basic SEO tips voor beginners – meer traffic naar je website

Wat is SEO precies? SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, oftewel zoekmachine optimalisatie. Google heeft een lange lijst aan regels waar je als website aan kunt voldoen. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger je in Google komt te staan bij bepaalde zoekresultaten waar je voor optimaliseert. Het gevolg hiervan is meer bezoekers je op je website. Lekker! Je moet wel onthouden: SEO is geen magische kracht of ontzettend moeilijke taak. De basis is in ieder geval eenvoudig. Samen met de plug-in Yoast kom je een heel eind! Lees snel de Basic SEO tips voor beginners.

#1 Vul Metatags en het keyword in

Zorg ervoor dat je de metatags per pagina invult met een goede titel, omschrijving en de juiste zoekwoorden. Dit ziet een Google gebruiker namelijk in Google. Er zijn 3 onderdelen in de metatags: Titel, omschrijving en de website link. Het is goed om deze aan te laten sluiten op je keyword. Het keyword is eigenlijk het onderwerp van de pagina. Door de metatags, keywords en content van pagina overeen te laten komen maken je je website relevanter voor Google.

basic seo tips foto 1

#2 Creëer goede content

Het internet draait om content. Het is dus goed om je bezoekers iets te geven waar ze naar zoeken. Schrijf teksten die aansluiten op je metatags. Maak belangrijke woorden/woordgroepen dik gedrukt, zo ziet Google dat dit belangrijke woorden van je pagina zijn en verwerkt dat in de ranking. Minimaal een pagina van 300 woorden is aan te raden. Dit is de optimale lengte voor Google. Laat vooral ook je keywords terugkomen in je content met een dichtheid van 4%.

#3 Zorg dat je website responsive is

Responsive betekend dat je website mee schaalt op elk scherm. Dit is erg belangrijk voor je vindbaarheid, maar vooral voor de ervaring van je bezoekers. Het is erg vervelend om constant op je telefoon te moeten slepen, vergroten en verkleinen om de website te bekijken. Google geeft ook extra punten voor websites die responsive zijn. Heuga Design maakt alle websites van opdrachtgevers responsive.

#4 Intern- en extern hyperlinken

Google hecht waarde aan infrastructuur op websites. Als je intern veel linkt naar andere pagina’s, dan ziet Google dat als een mogelijkheid tot meer informatie voor de bezoeker. Dit geld ook voor het linken naar externe websites. Als een hele bekende website, zoals bijvoorbeeld nu.nl, naar jou website linkt dan is dat erg goed voor je SEO. Een tip is om een pagina te maken waar je de logo’s van je partners plaatst met de links erachter. Het is goed om dit constant te blijven doen, maar niet te snel achter elkaar. Je kan dan namelijk een penalty krijgen van Google.

#5 Snelle website is een goede website

Naast de inhoud van je website is de techniek en snelheid achter je website ook erg belangrijk. Je kan dit testen op websites zoals Pingdom of Google PageSpeed. Pingdom checkt hoelang je website er over doet om te laden en welke onderdelen veel tijd in beslag nemen. Probeer de laadtijd van een website altijd onder de 3 seconden te houden. Pagespeed kijkt meer naar de techniek achter je website. Omdat WordPress een vrij groot CMS is is het lastig om hier een hele hoge scoren te halen. Toch geeft PageSpeed wel tips over hoe je je website kunt optimaliseren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met bepaalde plug-ins. Lees hier het artikel over de beste plug-ins

#6 Optimaliseer je afbeeldingen 

Als je een afbeelding uploadt in bijvoorbeeld WordPress zorg er dan voor dat het keyword van de pagina verwerkt is in de alt-tag. Dit is de data die Google uitleest. Verder is het ook belangrijk om je afbeeldingen in optimale grote up te loaden, of in WordPress aan te passen. Laat een afbeeldingen in je blog bijvoorbeeld nooit 5000 pixels bij 3000 pixels zijn, maar verander dit in 500×300 pixels. Dit kan in de media tab in het dashboard.

 

Dit waren de 6 basis SEO tips voor beginners. Wil je weten waar jouw website nog door kan groeien? Wij doen graag een gratis SEO check van je website! Je krijgt een uitgebreid rapport met tips en advies. We testen onder andere de punten uit deze blog. Vind je dit zelf lastig of richt je je liever op andere onderdelen van je bedrijf? Natuurlijk kan je dit ook aan Heuga Design uitbesteden. We gaan met je in gesprek en maken een mooi plan voor jouw website. Zo krijg je gegarandeerd meer omzet en verdient je investering zich terug. Keertje koffie drinken? Neem dan contact op!

Vraag een offerte aan

Over ons

Heuga Design helpt ondernemers met het ontwikkelen van een creatieve identiteit on- en offline en het optimaal inrichten van online marketingkanalen.

Stuur ons een bericht!

More from our blog

See all posts